Kategorie
- Dárkové poukázky
- Doplňky, dárky a dekorace
- Amulety
- Aromaspreje a "šamanské parfémy"
- Ayahuasca
- Ayurvédské konvičky
- Digitální váhy
- Ezoterická kyvadla
- Fontány do interiéru
- Květy života a posvátná geometrie
- Lampy
- Obaly na mobily a notebooky
- Polštáře a meditační polštáře
- Potřeby na jógu
- Přehozy a osušky
- Příslušenství k maté
- Samolepky
- Stojánky a podložky na vonné tyčinky a svíčky
- Stolky
- Svíčky
- Zajímavosti (nejen) z Kolumbie
- Zápisníky
- Živá dekorace (Růže z Jericha)
- Zvonkohry
- DOPRODEJ
- Ekologická drogerie
- Etnobotanické vzorky
- "Šamanské parfémy" (aromatické esence)
- Adaptogeny (rostliny pomáhající při stresu a únavě)
- Afrodisiaka (podpora sexuálního vzrušení a libida)
- Ajurvédské byliny
- Doplňky stravy
- Entheogeny (rozšiřující vědomí)
- Extrakty z rostlin
- Kakao a káva
- Kambo
- Konopné produkty
- Kratom
- Krémy a balzámy
- Léčivé rostlinky
- Mapacho – vykuřovadlo
- Neobvyklé rostliny
- Oleje
- Rapé (hapé)
- Relaxanty
- Sananga
- Sangre de drago – dračí krev
- Semena
- Stimulanty
- Superpotraviny a detoxikace
- Valhalla edice
- Vykuřovadla
- Harmonizování vody, nádobí
- Hudební nástroje
- Knihy, karty a CD
- Ladírna doporučuje
- Oblečení
- Obrazy, plakáty, fotografie, kalendáře
- Online kurzy
- Šperky
- Zdravá výživa
Vyberte si měnu
Štítek: syrová strava
Jak se cítí vaše jídlo?
Jídlo je pro mě velmi důležité – velmi totiž dbám na to, jakou energii přijímám i jakým způsobem ji vysílám dál. Jsme velmi ovlivnění tím, co jíme a jakým způsobem to jíme! Všechny energie, které přijímáme do sebe, námi projdou, nějakou chvíli se v nás transformují, a posíláme je pak změněné dál do proudu – …
Lokvát neboli mišpule japonská
Když jsem se procházel po chorvatském Splitu, všiml jsem si na jednom náměstíčku tří stromů, na kterých byly plody, vypadající až “podezřele jedle”, do té doby jsem je nikde jinde neviděl a neměl jsem o něčem takovém ani ponětí. Kolem stromů a pod stromy byly lavičky, a lidi si tam sedali, jako by se nad …
Chcete jíst lásku? Jezte lípu
Vřele doporučuju teď na jaře jíst lipové listy, dokud jsou mlaďoučké a jemňoučké. Jsou naprosto delikátní! Mladé lipové lístky, čím menší, tím chutnější, tím jemnější. Vyzkoušejte! Možno je jíst jen tak, rovnou ze stromů, nebo natrhat a přidat do salátů či smoothie nebo polévky, to nechám na vašem uvážení a momentální inspiraci. Jejich chuť nedokážu …
Co jsem dnes jedl? Hojnost!
Na podzim jsem nechal všechno na zahrádce svému osudu. Země ví lépe, co je pro ni přirozené, co je pro ni příjemné. Člověk se může jenom s větším či menším úsilím “snažit” napodobit děje, které probíhají naprosto samy a jednoduše. Nikdy to nebude takové, jako když se jen nechá vše být… Jak to tam dnes …
Má zahrádka na jaře aneb úžasná Hojnost
Máme v Olomouci pronajaté dvě malé zahrádky v zahrádkářské kolonii, podél kolejí v Hejčíně. Moc krásné kousky země! Geniální je, že si tyto kousky můžu plně tvořit podle svých představ – ve spolupráci s přírodou – s Matkou Zemí samozřejmě. Je mi velmi blízký styl permakulturního zahradničení, ale ještě blíž mám k přístupu Anastasie od …
Jak to tedy je, kdyby moji stravu tvořilo jen ovoce, můžu přibírat či ne?
Občas dostávám nějaké dotazy týkající se živé stravy, ovoce a souvisejících témat. Rozhodl jsem se, že tyto dotazy i s mými odpověďmi budu zveřejňovat, myslím, že mé odpovědi mohou zajímat i více lidí než jen pisatele. Tady je jeden z nich: Dobrý večer Petře, Chtěla bych se Tě jako fruktariána zeptat na pár věcí :). …
Jak to tedy je, kdyby moji stravu tvořilo jen ovoce, můžu přibírat či ne?Zobrazit více
Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutě
Tak jsem si myslel, že sem nebudu psát žádné vitariánské recepty, protože stránek, popisující různě důmyslně kreativní i geniálně jednoduché ovocné a zeleninové a oříškové a klíčkové syrové kombinace je mnoho a mnoho a mnoho a mnoho a mnoho. Každopádně inspirace mnou proudí víc a víc, a tak evidentně mám a budu mít nápady na …
Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutěZobrazit více
(Živá) strava aneb Co a kdy a kolik a s čím a hlavně – proč jíst?
Jídlo, jídlo, jídlo, jídlo a zase jídlo. Kolem jídla se točí velká část našich životů. Co člověk, to jiný názor, obvykle se pohybuje někde mezi nejedením ničeho (ať už z důvodu cílené smrti hlady, nebo trvalého žití ze Světla – prány – breathariánství) a “jím vše, co vidím”. V různých diskusích na internetu i v …
(Živá) strava aneb Co a kdy a kolik a s čím a hlavně – proč jíst?Zobrazit více
Děkuji, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji!
Děkuji, mé Vyšší Já, že jsi mě nasměrovalo ke knížce Victorie Boutenko. Děkuji, Victorie, že jsi tak krásně popsala své zkušenosti – nadchl jsem se vizí, že je možné mít stále plno energie, být úžasně zdravý, být pozitivně naladěn a užívat si života. U mě je to již všechno přítomnost! Už je to tady! Všechno …
Má vize: Ovocné město – 2. část – Krajina dříve a teď
Právě teď nadešel ten správný čas, abych pokračoval ve své vizi Ovocného města. 1. část “hlavní záměr, náš dům, zahrada, sousedé…” naleznete zde. Jsem moc rád, že je mnoho lidí na podobné vlně, čím víc nás bude, tím rychleji se to zhmotní 🙂 “Vyprávěj prosím, jak to tady vypadalo dřív!” “Krajina se změnila od doby …
Má vize: Ovocné město – 2. část – Krajina dříve a teďZobrazit více
Cherimoya – nejlahodnější ovoce na světě!
Rád chodím nakupovat do obchodů, kde mají větší výběr exotického ovoce. Před nějakou dobou jsem měl chuť v jednom takovém skoupit všechny druhy tropického ovoce, které jsem tam našel, a tak jsem poznal plody jako karambola, kiwano, kumquat, dosud nepoznané. Ze všech nejvíc mě však zaujalo ovoce s názvem cherimoya, které se okamžitě po ochutnání …
Úžasný rok na živé stravě
Před pár dny to byl právě rok, co jsem přešel na živou stravu. Bylo to 28.12.2012, datum mého nového narození 🙂 Chtěl bych zde sepsat pár věcí, které jsem za tento úžasný rok prožil… Jak to celé začalo? Impulsů bylo víc. O živé stravě mi nejprv povídal někdy na jaře 2012 jeden kamarád, který si …