Webinář s Evou Kavkovou: Jídlo Lásky, vysněný muž a vysněná žena

Chrisantem Macháček si tentokrát popovídal v přímém online přenosu se svým vzácným hostem, Evou Kavkovou, krásnou ženou, zakladatelkou první raw food restaurace v ČR, tvůrkyní projektu a restaurace Jídlo lásky. Není to povídání jen o vztazích, protože téma “Vysněný muž a vysněná žena” jsme vzali hodně zeširoka. Dozvíte se také o raw food (živé =

Více… 

Jak se cítí vaše jídlo?

Jídlo je pro mě velmi důležité – velmi totiž dbám na to, jakou energii přijímám i jakým způsobem ji vysílám dál. Jsme velmi ovlivnění tím, co jíme a jakým způsobem to jíme! Všechny energie, které přijímáme do sebe, námi projdou, nějakou chvíli se v nás transformují, a posíláme je pak změněné dál do proudu –

Více… 

Chcete jíst lásku? Jezte lípu

Vřele doporučuju teď na jaře jíst lipové listy, dokud jsou mlaďoučké a jemňoučké. Jsou naprosto delikátní! Mladé lipové lístky, čím menší, tím chutnější, tím jemnější. Vyzkoušejte! Možno je jíst jen tak, rovnou ze stromů, nebo natrhat a přidat do salátů či smoothie nebo polévky, to nechám na vašem uvážení a momentální inspiraci. Jejich chuť nedokážu

Více… 

Nejlepší datle v Praze (a ČR)

Během posledních několika měsíců jsem už ochutnal různé datle, miluju je všechny. Měl jsem Lifefoodové, Medjool z Lidlu, z drogerie DM a ještě další a další druhy a typy (u datlí neřeším, zda jsou raw či nejsou – prostě když mám chuť, tak si dám 🙂 ). Všechny jsou skvělé, slaďoučké, úžasňoučké. Nejlepší datle, které

Více… 

Chtěla bych být hubeňoučká a moct jíst, jak, kdy a co chci

Dnes jsem dostal tento krásný dotaz: Dobrý den 🙂 . Dnes jsem narazila na vaše stránky a mám pár dotazů. Poslední dobou jím skoro jen ovoce (do oběda jenom) a  sem tam zeleninu. Ale jím i jogurty, pečivo a vážně málo kdy maso. Zajímalo by mě, jak si mám přepnout myšlení na to že po

Více… 

Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutě

Tak jsem si myslel, že sem nebudu psát žádné vitariánské recepty, protože stránek, popisující různě důmyslně kreativní i geniálně jednoduché ovocné a zeleninové a oříškové a klíčkové syrové kombinace je mnoho a mnoho a mnoho a mnoho a mnoho. Každopádně inspirace mnou proudí víc a víc, a tak evidentně mám a budu mít nápady na

Více… 

Cherimoya – nejlahodnější ovoce na světě!

Občas chodím nakupovat do Kauflandu v Olomouci, i když to mám dál, protože tam mají mnohem širší výběr exotického ovoce než v jiných obchodech. Před nějakou dobou jsem měl chuť zkoupit všechny druhy tropického ovoce, které jsem tam našel, a tak jsem poznal plody jako karambola, kiwano, kumquat, dosud nepoznané. Ze všech nejvíc mě však

Více… 

Úžasný rok na živé stravě

Před pár dny to byl právě rok, co jsem přešel na živou stravu. Bylo to 28.12.2012, datum mého nového narození 🙂 Chtěl bych zde sepsat pár věcí, které jsem za tento úžasný rok prožil… Jak to celé začalo? Impulsů bylo víc. O živé stravě mi nejprv povídal někdy na jaře 2012 jeden kamarád, který si

Více… 

(Skoro) vše o kokosech, zejména o mladých thajských kokosech

O tom, že existuje ještě jiný kokos, než ten běžný, hnědý, jsem se dozvěděl poprvé v knize  Victorie Boutenko 12 kroků k syrové stravě. V sekci receptů byl “Sergejův fantastický dort z mladého kokosu” (níže). O mladém thajském kokosu jsem něco zahlédl i u Markuse Rothkranze, a tak, když jsem v diskusi na webu jajsem.com

Více…