Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutě

Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutě

Tak jsem si myslel, že sem nebudu psát žádné vitariánské recepty, protože stránek, popisující různě důmyslně kreativní i geniálně jednoduché ovocné a zeleninové a oříškové a klíčkové syrové kombinace je mnoho a mnoho a mnoho a mnoho a mnoho.

Každopádně inspirace mnou proudí víc a víc, a tak evidentně mám a budu mít nápady na živá jídla (nejspíš asi hlavně ovocná 🙂 ), která jsem ještě nikde neviděl, a tak se o ně budu dělit. Tak začínáme 🙂

Fruktariánovy 100% banánové kreace

„Přepadly“ mě už včera banánovo-kakaové chutě, dnes pokračovaly. Předevčírem večer jsem měl chuť dát do sušičky pár banánů na klasické banánové palačinky, teď si čtu, že Marie dává do „těsta“ i citrony, to jsem nedal, a také byly moc dobré. Zchroupal jsem je nadšeně včera na oběd samotné, a tak jsem večer „zadělal“ na další várku.

Umixoval jsem dvakrát dva banány, do jedné várky dal asi dvě lžičky syrového nepraženého kakaa. Mám sušičku s kruhovými pláty, dal jsem to na pečící papír potřený trochou oleje, aby šly snadno sundat. Po asi 8 nebo kolika hodinách sušení na nějakých 40 °C to vypadalo takto – jedna kakaová a jedna čistě banánová placka:

_MG_0719_m

Aktuální akce v našem kalendáři akcí

Pořádáme či spolupořádáme zajímavé akce v Praze i jinde po republice. Těšíme se na setkání!

Napadlo mě, že bych z nich  mohl udělat jakési 100% banánové „toastíky“. No dobře, je tam trošku kakaa, tak 99,5% banánové toastíky s trochou kakaa. Kakao ale není nutné, jde to i bez něj. Aneb proč nejíst po vzoru klasické dětské vtipné „chlebové pochoutky“ (mezi dva tlustší krajíce chleba se dá jeden tenčí) banány s banánem, že? Aneb poslední dobou mě nějak baví slůvko „aneb“ 😀

Ingredience

Banány (počet dle hladu, chuti a libosti)
RAW kakao (není však nutné)

Varianta č. 1 – „obložený krajíc banánu“

Banánové placky nakrájíme na menší tvary, naklademe rozmixovaný banán – vytvoří to skvělý krém (případně rozmixovaný s kakaem), poklademe na kostičky nakrájený banán. To pak vypadá třeba takto:

_MG_0721_m

Varianta č. 2 – „banánové sendviče“

Když nám takovýto „krajíc“ nestačí, můžeme vrstvit dál a dál. Na nakrájené banány dáme ještě trochu banánového krému a připlácneme dalším kusem sušené placky. A na to další krém, na to další kolečka banánu, další krém. Jednoduché, že?

_MG_0723_m

_MG_0724_m

_MG_0725_m

Vytvořil jsem si sendviče se vším všudy, a tak jako z každého správného sendviče kydá náplň ven. Krásně jsem se upatlal 😀

_MG_0726_m

Varianta č. 3 až nekonečno

Pokud vám to takto jednoduše nestačí, můžete samozřejmě jakkoliv dle libosti obměňovat. Jen to už není taková ta „čistá geniální jednoduchost“ a různé kombinace mohou tvořit i různé kombinace pocitů v břiše…

Napadá mě mnoho možností, jak to obměnit – do „těsta“ k sušení se dá přidat např. nastrouhaný kokos, oříšky, semínka, anebo se to těmito věcmi může posypat v sušičce.

Místo banánového krému se možné použít určitě krém avokádovo-kakaový, kokosovoolejno-kakaový, kokosovoolejno-banánovo-kakaový, kakaovomáslovo-banánový, kakiový (z umixovaného kaki, to je také velká lahoda!), hruškový, jablečný, mangový, klidně i čistě avokádový, avokádovo-kakiový…

Na tento krém se dá samozřejmě umístit jakékoliv ovoce nakrájené na kostičky. Nebudu vypočítávat, jaké, různé ovoce samozřejmě všichni známe 🙂

Určitě by šly podobným stylem vyzkoušet i různé jiné 100% ovocné „toastíky“ – například usušit takto podobně vrstvu jablek, rozmixovat dvě jablka a na to nakrájet na kostičky další jablko. Stejně tak i hrušky. A když se doplní skořicí, tak to bude určitě přelahodné taktéž. Někdy asi vyzkouším 🙂 Nebo pro ty, co jedí mrkev, se mi zdá, že jablko s mrkví by mohlo k sobě dobře pasovat. Nebo i samotný mrkvový toastík zní slibně (i když nevím, zda by šla usušit samotná mrkvová placka – pomixovaná mrkev. Třeba jo 🙂 ).

Co když banánovo-kakaové chutě ještě nejsou uspokojeny?

Všechny banánové placky jsem už snědl, ale „něco malého“ by se do mě ještě vešlo. Banánovo-kakaové chutě ještě nebyly plně uspokojeny, žádná živá čokoláda nebyla v dosahu, a tak jsem ještě v banánovo-kakaových kreacích pokračoval:

Banán s banánovo-kakaovým krémem

_MG_0728_m

Rozmixoval jsem si ještě další banán s dvěma lžičkami kakaa. Je to úžasné samo o sobě! Ale měl jsem chuť si to naaranžovat jako v nějaké nóbl RAW restauraci hezky na talířek 🙂 Aneb variace na klasický restaurační dezert banány v čokoládě se šlehačkou. Jen bez šlehačky a mnohem mnohem zdravější 🙂

Cože? Ještě to nestačí?

Ještě jsem měl chuť na nějaký další dezert. A tak jsem vymyslel toto. Pro změnu zase banán a zase RAW kakao 🙂

_MG_073_m1

Banán jsem si namáčel přímo v sáčku s kakaem. Geniálně jednoduché, geniálně chutné 😀

A tímto cítím, že jsem velice příjemně najeden a co se týče jídla uspokojen zase na dalších 23 hodin. Poslední dobou mě tělo navedlo k tomu, že jím jednou denně. Dávky jídla během tohoto jednoho jídla se přirozeně zvětšily, cítím dobře, kolik se toho do mě vejde a kdy už mám dost. Naprosto mi to takto vyhovuje. Jsem krásně sladěný se svým tělem a užívám si to 😀

A můj dnešní oběd jsem si neužil jenom já, ale užije si i kompost na naší zahrádce. Také se příjemně „nají“ 😀

_MG_0732_m

Čtení a výklad horoskopu s Ondřejem Habrem

Kurz-horoskopu

7 hodin výuky astrologie ve 21 lekcích

V kurzu se seznámíte se:

  • strukturou horoskopu
  • znameními
  • planetami
  • domy
  • aspekty
  • a konfiguracemi

Osnova kurzu

Kurz Čtení a výkladu horoskopu je určený pro úplné začátečníky i mírně pokročilé, pro ty, kteří se chtějí orientovat v astrologii. Umožní vám základní pohled na sestavování, výklad a tedy vlastně i fungování horoskopů. Osvojíte si v něm základní prvky a práci s nimi.

Jednotlivými lekcemi vás provází astrolog Ondřej Habr, který má dlouholeté zkušenosti jak s výukou astrologie, tak i praktickými výklady horoskopů.

Více informací

Aneb živá strava je velmi jednoduchá a velmi kreativní 😀

Krásný den nám všem a užívejme si, cokoliv děláme!

Autor článku je Chrisantem Macháček, provozovatel a hlavní autor tohoto webu Ladírna.cz, lektor posvátné geometrie a autor e-booku 7 dílků k radostnému životu v hojnosti, který inspiruje ke šťastnému životu TADY a TEĎ.

Tento článek byl původně publikován na webu Fruktarián.cz. Další články, původně publikované na tomto webu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *