Co jsem dnes jedl? Hojnost!

Na podzim jsem nechal všechno na zahrádce svému osudu. Země ví lépe, co je pro ni přirozené, co je pro ni příjemné. Člověk se může jenom s větším či menším úsilím “snažit” napodobit děje, které probíhají naprosto samy a jednoduše. Nikdy to nebude takové, jako když se jen nechá vše být… Jak to tam dnes

Více… 

Má zahrádka na jaře aneb úžasná Hojnost

Máme v Olomouci pronajaté dvě malé zahrádky v zahrádkářské kolonii, podél kolejí v Hejčíně. Moc krásné kousky země! Geniální je, že si tyto kousky můžu plně tvořit podle svých představ – ve spolupráci s přírodou – s Matkou Zemí samozřejmě. Je mi velmi blízký styl permakulturního zahradničení, ale ještě blíž mám k přístupu Anastasie od

Více… 

Miluju Hojnost! Všude je samá Hojnost!

Dnes jsem nadšeně vyběhl ven. Všechny mé buňky se radovaly, že mají konečně čerstvý vzduch v sobě! Hluboké dýchání dělá opravdu divy! Kapacita všech buněk se zvětšuje, buňky se znatelně rozsvěcují a tetelí blahem 🙂 Chcete se taky naladit? Tak čtěte, vnímejte a prociťujte! Být venku na vzduchu je úžasné! Hojnost všude, všude, všude! Mnoho

Více… 

Jak to tedy je, kdyby moji stravu tvořilo jen ovoce, můžu přibírat či ne?

Občas dostávám nějaké dotazy týkající se živé stravy, ovoce a souvisejících témat. Rozhodl jsem se, že tyto dotazy i s mými odpověďmi budu zveřejňovat, myslím, že mé odpovědi mohou zajímat i více lidí než jen pisatele. Tady je jeden z nich: Dobrý večer Petře, Chtěla bych se Tě jako fruktariána zeptat na pár věcí :).

Více… 

Fruktariánovy 100% banánové kreace aneb přepadly mě banánovo-kakaové chutě

Tak jsem si myslel, že sem nebudu psát žádné vitariánské recepty, protože stránek, popisující různě důmyslně kreativní i geniálně jednoduché ovocné a zeleninové a oříškové a klíčkové syrové kombinace je mnoho a mnoho a mnoho a mnoho a mnoho. Každopádně inspirace mnou proudí víc a víc, a tak evidentně mám a budu mít nápady na

Více… 

Facebook je skvělý aneb založil jsem skupinu “Aktivně si tvořím svůj dokonalý život!”

Dnes večer mě napadlo, že bych  mohl vytvořit na Facebooku skupinu “Aktivně si tvořím svůj dokonalý život!“. Tady je odkaz: https://www.facebook.com/groups/AktivneSiTvorimSvujDokonalyZivot/. Vím, že existuje skvělý úžasný web jajsem.com kde se přirozeně shromáždila komunita podobně naladěných tvořících lidí, Facebook má zase jiné výhody. Obé se může skvěle doplňovat a podporovat a násobit. Záměr skupiny Tato skupina

Více… 

(Živá) strava aneb Co a kdy a kolik a s čím a hlavně – proč jíst?

Jídlo, jídlo, jídlo, jídlo a zase jídlo. Kolem jídla se točí velká část našich životů. Co člověk, to jiný názor, obvykle se pohybuje někde mezi nejedením ničeho (ať už z důvodu cílené smrti hlady, nebo trvalého žití ze Světla – prány – breathariánství) a “jím vše, co vidím”. V různých diskusích na internetu i v

Více… 

Děkuji, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji!

Děkuji, mé Vyšší Já, že jsi mě nasměrovalo ke knížce Victorie Boutenko. Děkuji, Victorie, že jsi tak krásně popsala své zkušenosti – nadchl jsem se vizí, že je možné mít stále plno energie, být úžasně zdravý, být pozitivně naladěn a užívat si života. U mě je to již všechno přítomnost! Už je to tady! Všechno

Více… 

Má vize: Ovocné město – 2. část – Krajina dříve a teď

Právě teď nadešel ten správný čas, abych pokračoval ve své vizi Ovocného města. 1. část “hlavní záměr, náš dům, zahrada, sousedé…” naleznete zde. Jsem moc rád, že je mnoho lidí na podobné vlně, čím víc nás bude, tím rychleji se to zhmotní 🙂 “Vyprávěj prosím, jak to tady vypadalo dřív!” “Krajina se změnila od doby

Více… 

Má vize: Ovocné město – 1. část – hlavní záměr, náš dům, zahrada, sousedé…

Už je to pár měsíců, co se ve mně “zčista jasna” zrodila vize, kterou jsem si pro sebe pracovně nazval Ovocné město. Je to vize toho, jaký život by se mi líbilo vést, jak bych chtěl žít. Tyto vize a myšlenky mě naplňují velkou radostí a úžasnými pocity, proto se o ně chci rozdělit a

Více… 

Jak jsem si k sobě přitáhl notebook

Před pár dny jsem napsal úvod k zákonu přitažlivosti, v závěru jsem zmiňoval, že jsem vyhrál skvělý notebook, je to tak, už přišel a píšu na něm tento článek 🙂 Mám z něj obrovskou radost, protože je to první větší materiální věc, kterou jsem si k sobě takto krásně přitáhl, od té doby, co vědomě

Více… 

Můj osobní úvod do Zákona přitažlivosti

Poprvé uceleně jsem se o Zákonu přitažlivosti dozvěděl ve filmu Tajemství (The Secret), předpokládám, že stejně jako většina z 500 milionů lidí, kteří ho údajně na celém světě zhlédli. Takže také předpokládám, že jsi ho už viděl(a), pokud ne, tak to můžeš hned napravit a za hodinu a půl pokračuj ve čtení 🙂 Základní myšlenka

Více… 

Cherimoya – nejlahodnější ovoce na světě!

Občas chodím nakupovat do Kauflandu v Olomouci, i když to mám dál, protože tam mají mnohem širší výběr exotického ovoce než v jiných obchodech. Před nějakou dobou jsem měl chuť zkoupit všechny druhy tropického ovoce, které jsem tam našel, a tak jsem poznal plody jako karambola, kiwano, kumquat, dosud nepoznané. Ze všech nejvíc mě však

Více… 

Mé zkušenosti s Reconnectivním léčením

Dostala se ke mně před časem informace, že existuje tzv. Reconnectivní léčení a Reconnection, kteréžto na svět uvedl Eric Pearl. Napsal o tom knihu Reconnection. Návrat k léčivé energii, s podtitulem Uzdravte druhé, uzdravte sebe, přečetl jsem ji v říjnu a velmi hluboce na mě zapůsobila. V knize autor popisuje velmi dopodrobna svůj životní příběh.

Více… 

Úžasný rok na živé stravě

Před pár dny to byl právě rok, co jsem přešel na živou stravu. Bylo to 28.12.2012, datum mého nového narození 🙂 Chtěl bych zde sepsat pár věcí, které jsem za tento úžasný rok prožil… Jak to celé začalo? Impulsů bylo víc. O živé stravě mi nejprv povídal někdy na jaře 2012 jeden kamarád, který si

Více… 

(Skoro) vše o kokosech, zejména o mladých thajských kokosech

O tom, že existuje ještě jiný kokos, než ten běžný, hnědý, jsem se dozvěděl poprvé v knize  Victorie Boutenko 12 kroků k syrové stravě. V sekci receptů byl “Sergejův fantastický dort z mladého kokosu” (níže). O mladém thajském kokosu jsem něco zahlédl i u Markuse Rothkranze, a tak, když jsem v diskusi na webu jajsem.com

Více…